/
Få de 3 vigtigste Key-take-aways fra VeeamON 2022

Få de 3 vigtigste Key-take-aways fra VeeamON 2022

Vi sendte 4 mand afsted til den årlige VeeamON konference i Las Vegas. Få de 3 vigtigste key-take-aways her.

VeeamON er et årligt event, som Veeam holder. I år blev det afholdt i Las Vegas fra den 16-19. maj. Læs med her når vi dykker ned i moderne databeskyttelsesstrategier.Man kan vist godt sige, at VeeamON er for it-typer med meget teknologi i blodet. Det er meget teknisk, og ikke alle key-take-aways er lige relevante for dig som forhandler. Meeen har du teknologi i blodet og er du nysgerrig, så læs med videre. Vi vil her opsummere et par af de key-take-aways, som vi tog med hjem, og som vi synes er særligt interessante at forholde sig til.  

 

VeeaMover (Veeam Data Mover )

VeeaMover motoren i Veeam Backup & Replication v12 gør det muligt at flytte backup data mellem backup jobs og Backup Repositories uden at miste den allerede opnået dedublikering.

Dette er et stort fremskridt i vores daglige administration af Veeam Backup Data, hvor vi tidligere skulle lave nye fulde backups og genopbygge en backup kæde, hvis vi ønskede migrering af VM fra et job til et andet eller flytte data på underlæggende backup repositories. Med denne løsning vil vi og dermed også dig som forhandler i Curanet spare en masse midlertidig plads og tid under sådan en migrering.


Vi kan vist godt sige, at det er en løsning, vi ser utrolig meget frem til.

 

Immutable backup 

Per definition er Immutable backup en løsning, der forhindrer sletning eller ændring af data fra din storage. Den kan altså ikke ændres, når først den er sat op.

Data er afgørende for alle virksomheder, og at have en tro kopi af sine data er mindst lige så vigtig. Med en Immutable backup sikrer du, at der er en uberørt version af dine kildedata, som altid kan gendannes og sikres mod ethvert fejlscenarie eller ondsindet person.

Immutable backup kan hjælpe i følgende tilfælde:

  • Data er beskadiget eller kompromitteret
  • Utilsigtet sletning af produktionsdata
  • Insider ondsindet aktivitet, administratorer, der ændrer tilbageholdelse af backupjob eller sletter gendannelsespunkter.
  • Hacker angreb

Vi kan godt lave en Immutable backup i dag via. Veeam. Det er dog ikke en så elegant implementering. Men  med den nye version af Veeam Backup & Replication v12, som kommer i Q4, bliver det væsentligt nemmere.

Det er endnu en løsning, som vi ser meget frem til, og som du som forhandler vil kunne få stor gavn af.

 

Unikke metadata pr. virtuel maskine (VM) under backup

I dag er der en metadata fil for hvert job, det gør backup jobbet ufleksibel. Med unikke metadata på hver VM i et job kan man fremover udnytte funktioner som VeeaMover.

Sammen med det nye metadata pr. VM har Veeam også optimeret måden at udnytte S3 Storage. Veeam har optimeret formatet, som har givet en kæmpe hastighedsforøgelse. I dag kan man kun bruge S3 som sekundær backup lokation, men i fremtiden vil vi også kunne bruge den som primær og der med få mulighed for at implementerede immutabilitet.

 

Du kan læse mere om Veeam Backup lige her

 

Vil du vide mere?

Hvis ovenstående har givet stof til eftertanke, eller hvis du gerne vil høre mere om mulighederne med Veeam Backup, så giv os endelig et ring.  

Du kan fange os på  eller info@curanet.dk. Vi har god kaffe og dygtige folk, der allerede har adskillige års backuperfaring.  

 

Vi glæder os til at starte dialogen op. 

 

 

MB_MikkelBøgh_2019_Keycard

Mikkel Bøgh
Partner Account Manager

Frank Dalgaard

Frank Dalgaard
Senior Solutions Technician

Mads Torp

Mads Torp
Senior Systems Engineer

Nicolaj Nielsen

Nicolaj Nielsen
Systems Engineer

 

Lignende indlæg